Facile

Design Nick Flygt / Strategisk Arkitektur

Facile (2019) är en nätt soffa med ett enkelt formspråk. När Nick frilansade på Strategisk Arkitektur fick de uppdraget att skapa en soffa till en kombinerad restaurang- och kontorsmiljö. Hans vision var en soffa som utgick från de enkla sambanden mellan sitthöjd och lutning på ryggstöd på samma sätt som när man utformar en stol.

Utmaningen var också att skala ner materialåtgången utan att soffan ser för tunn ut. Soffan Facile är tillverkad i massivt trä av ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Sitt- och ryggdynorna är av kallskum och är klädda i tyg eller läder. Ryggdynan är försedd med klädda knappar. Både sits och rygg är enkla att skruva respektive häkta av för omklädsel. Soffan finns i sitthöjderna 460 mm (matbord) och 650 mm (barbord). Den högre soffan är försedd med ett borstat rostfritt fotstöd.

Som tillval finns armstöd i massivt trä. Kopplingsbeslag i svart metall som skruvas undertill mellan soffor. Kopplingsbord för hörn eller rak montering i fanerad MDF, träslagen är lika som för soffan. Som tillbehör till hörnbord finns ett nedfällt svart planteringskärl. Pop-up bord i massivt trä med en krok för att hänga väskan eller ytterplagget. Soffan levereras monterad. Facile är en nätt soffa med träkänsla som kan placeras i olika möteslokaler som lobby, matsal, restaurang, café, väntrum, kyrksal, hotell och kontor.