Miljö

Härgjorda möbler är bättre för miljön, än de som är tillverkade i lågprisländer. Våra kvalitetsmöbler och designmöbler är resurssnålt tillverkade i Huskvarna med så få transporter som möjligt. Och det är välgjorda och hållbara så de kan användas i generationer.

Härgjorda möbler

Härgjorda möbler är bättre för miljön, än de som är tillverkade i lågprisländer. Redan när snickarmästare Karl Andersson började bygga ”välgjorda och hållbara möbler” för över hundra år sedan, var han återhållsam med sina resurser. Han gjorde allt hemma i fabriken av virke som kom från grannskapet och med så lite spill som möjligt. Han tillverkade gedigna trämöbler som skulle hålla i flera generationer. Inget slit och släng här inte – Miljötänk när det är som vackrast!

Så tänker vi fortfarande, fyra generationer senare. Resurssnål tillverkning med så få transporter som möjligt. Fortfarande tillverkar vi välgjorda och hållbara möbler som håller i flera generationer. All tillverkning sker i vår fabrik i Huskvarna i Sverige. Närproducerade säger andra, härgjorda säger vi. Här jobbar drygt 30 personer varje dag med att göra välgjorda och hållbara möbler – med så lite spill som möjligt.