Socialt ansvar

Ända sedan Karl Andersson grundade vårt företag har vi verkat efter mänskliga värderingar och varit måna om människor i vår omvärld. Våra medarbetare kommer från olika bakgrund och stannar ofta i flera decennier i vår tillverkning av kvalitetsmöbler och designmöbler. Vi arbetar med biståndsprojekt och stöder en mängd olika organisationer som gör skillnad i vår värld. Man kan säga att vi har ägnat oss åt CSR i hundra år innan begreppet ens fanns.

Socialt ansvar

Socialt ansvarstagande bygger på att alla har ett ansvar för skapa ett välfungerande samhälle. Karl Andersson & Söner har alltid tagit ett stort socialt ansvar och främjat mångfald bland medarbetare. Allt sedan Karl Anderssons tid har vi försökt göra världen till en lite bättre plats. Med många biståndsprojekt i Asien, Afrika och Sydamerika har vi lärt oss vad som krävs att socialt engagera sig i andra kulturer.

Ankarstiftelsen driver projektet ”Tre små hus” i Colombia med syfte att förändra livet för utsatta människor. Vi stöder även Rynkeby Team som varje år cyklar till Paris till förmån för Barncancerfonden. Studenter från Träcentrum i Nässjö och Fenixgymnasiet i Vaggeryd får årligen plats för praktik och utbildning på vår fabrik i Huskvarna.

Vi fortsätter kontinuerligt att stödja projekt och engagemang som ligger oss varmt om hjärtat. Ett mänskligt stöd för oss närstående personer och organisationer är lika självklart i dag som under våra tidigare tre generationer. Är man vänlig, blir man vänligt bemött.