Ray

Design Indicum Inredningsarkitekter

Film

Ray

Rumsavskiljaren Ray (2022) togs fram i samband med ett projekt där ett kontor skulle gå från fasta arbetsplatser till ett mer flexibelt arbetssätt. Önskemålet vara att lokalens ljusinsläpp skulle nyttjas. Resultatet blev spaljéer istället för skärmväggar. Spaljéerna skapar ett ljusspel som blir en fin kontrast och mjukar upp samtidigt som de fyller sin funktion i att dela av och skapa avskildhet.

Namnet Ray är hämtat från det engelska ordet för stråle och är inspirerat av spaljéns egenskap att strila ljuset och skapa strålar mellan reglarna. Genom att arbeta med en böljande form kan spaljén stå på egen hand utan förankring i golv eller tak och den blir också tacksam att bygga vidare på likt en modulmöbel. Det finns heller ingen tydlig fram eller baksida vilket gör den attraktiv från alla håll. När du vill skapa rum i rummet passar Ray utmärkt. Möblera och kombinera sittgrupper högt som lågt tillsammans med växter och belysning.

Ray finns i höjd 1600 mm, en rak modul i längd 630 mm och två svängda 30-gradiga moduler med två olika radier 800 respektive 1400 mm. Vissa kombinationer kräver en fot i pulverlackad metall för att uppnå hög stabilitet. Om modulerna ska förankras i golv var vänlig notera på underlag/beställning. Varje spaljé är försedd med filttassar. Modulerna kommer monterade och hopkopplingen mellan modulerna sker med dolda beslag. Utförande är i massiv ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Ändavslut i metall, beige som standard till ek och ask, svart och vit som tillval. Med hjälp av handverktyg är de olika modulerna enkla att separera.

Mattan Solveig är specialutformad efter rumsavdelaren Rays svängda form. Mattan är tillverkad av spillmaterial och består av sektioner där de solstrålar som strilar genom spaljén fångas upp. På mattan finns utrymme för en mindre möbelgrupp eller ett större matbord. Mattan är designad av Indicum Arktitekter och tillverkad hos Stoddard Ateljé som gör unika återbruksmattor. Materialet kommer från spillmaterial, som under åren byggts upp till ett stort lagerarkiv av fina rullar. Varje matta blir unik och 100% återbrukad. Solveig finns i fyra olika utföranden med tre olika färgställningar, grön, beige och lila. Andra kulörer kan tas fram efter förfrågan hos Indicum. Material tas alltid fram med hänsyn till befintligt restlager hos Stoddard. För förfrågningar om mattan, priser mm var vänlig kontakta info@stoddard.se