Ondulé

Design Anton Björsing

Film

Ondulé

Ondulé, (2022) är inbjudande och välskräddade soffor och fåtöljer där inspirationen kommer från en korrugerad fasad. Det är möbler med mycket träkänsla samtidigt som de är omslutande med sina klädda fasader. Vågmönstret på bakstycke och sidor ger tillsammans med de raka vertikala linjerna i stavarna en stark karaktär och lekfullhet till Ondulé.

Möblera med Ondulé i en lounge för skönt häng, i en restaurang, i matsalen eller på kontoret som en temporär arbetsplats.

Sofforna 3-sits och 2-sits finns med både hög och låg rygg. Soffan 1,5-sits finns endast med hög rygg medan fåtöljen finns endast med låg rygg. Gemensamt för alla modeller är att de finns i två sitthöjder; 420 och 490 mm. Rygg kommer i beige, antracit eller ljusgrå filt, alternativt kan kläs med likadant tyg som sitt- och ryggdyna (läder går dock ej att klä ryggen i). Samtliga dynor består av kallskum och kan kläs i tyg eller läder. Tjocka tyger bör undvikas. Fråga gärna innan eget tygval.

Benen är försedda med filttassar. Träslagen är massiv ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Som tillval finns sidokuddar. Pop-up bord, till 3-och 2-sits sofforna, i massivträ med lika utförande som soffa. Man kan eftermontera pop-up bord, placeringen är mellan sittkuddar. Eluttag kan monteras i sargen framtill, nära ett ben. Ondulé levereras monterad. Med hjälp av handverktyg är det enkelt att separera överliggaren av stommen, benen och sarg, rundstavar, rygg och klädselmaterial.