Woodwork

Design Joel Karlsson

Woodwork (2020) är både ett arbetsbord och ett mötesbord, vilket brukar kallas för community-bord. Community-bordet är en möbel som du samlar ditt arbetsteam kring på morgonen för en gemensam frukost, för att sedan fortsätta arbeta tillsammans under förmiddagen vid samma bord. Därefter är det dags för en återkopplande lunch, några ståendes, några sittandes, eftersom 900-höjden uppmuntrar till det.

På eftermiddagen tar kanske företagets ledningsgrupp över bordet för att avsluta dagen där. Benens detaljarbete, den övre runda delen som övergår till en fyrkantig form, är en ergonomisk detalj för att man inte ska slå i knäna när man sitter vid eller rör sig kring bordet. Bordet har en tydlig träkaraktär och är utvecklad för en aktivitetsbaserad och modern kontorsmiljö – därav namnet Woodwork.

Pelarbordet Woodwork finns i höjderna 730, 900 och 1050 mm. Rektangulära, kvadratiska och runda skivor i fanerad MDF. Pelaren är i massiv trä med stålkärna. Fotplattan är i metall och pulverlack av vit (RAL 9016) svart (RAL 9005), grå (RAL 9006/07) och försedd med filttassar. Bordet levereras omonterat. Bordskivan, pelare och fotplatta är separerbara och enkla att fräscha upp efter många års användning. Som tillbehör till det rektangulära pelarbordet finns olika eluttag (går ej att få eluttag på kvadratiska och runda skivor).

Bordet Woodwork finns i rektangulära skivor och i höjderna 730 och 900 mm. Bordsskivan är fanerad trälamell. Benstativet och sargen i massiv trä och försedd med ställskruvar. Bordet levereras omonterat. Som tillbehör till bordet finns olika eluttag.

Gemensamt för Woodwork är att bordsskivorna finns i fanerad ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Skivan finns även i laminat (vit, svart, ek*, ask*) och svart desktop. Specialmått och andra utförande efter förfrågan.

*Woodwork bord i bredd 1400mm tillverkas ej i ek, ask laminat.