Cubebrick

Design Roger Persson

Film

Så här bygger du din Cubebrick hylla

Grundtanken med vägghyllan Cubebrick (2018) är ett kubformat ramverk med minimalt användande av material. Cubebrick fungerar mycket bra som singelhylla eller flera moduler i en större grupp. Tanken är att Cubebricks modulsystem med få delar ska inspirera till att bygga hyllor i många olika varianter och uttryck. I en Cubebrick kan du förvara glas, tallrikar, prydnadsföremål av olika slag, flaskor, böcker mm.

Maxbelastning är 10kg per modul. Hyllan hängs på vägg med upphängningsbeslag i rostfri stål. Som standard ingår ett trähyllplan men kan bytas ut mot glashyllplan som placeras nedtill. Dessutom finns en mängd tillval så som trärygg, trä- eller glashyllplan som placeras upptill, trähyllplan med dimbar LED-belysning, glassidor och glasdörrar.
Cubebrick finns i tre höjder, två djup och tre längder. Träslag är massiv ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ask. Andra utförande efter förfrågan.
Hyllan i höjd 240mm och djup 180mm finns i två längder: 540 respektive 720mm. Standard är ett trähyllplan som kan bytas mot glashyllplan, vilket placeras nedtill. Som tillval finns trärygg, trä- eller glashyllplan som placeras upptill samt trähyllplan med dimbar LED-belysning.
Hyllan i höjd 360mm och djup 240mm finns i tre längder: 360, 540 resp 720mm. Standard är ett trähyllplan som kan bytas mot glashyllplan, vilket placeras nedtill. Som tillval finns trärygg, trä- eller glashyllplan som placeras upptill samt trähyllplan med dimbar LED-belysning, glasade sidor samt glasdörrar.
Hyllan i höjd 720mm och djup 240 mm finns i en längd: 360mm. Standard är ett trähyllplan som kan bytas mot glashyllplan, vilket placeras nedtill. Som tillval finns trärygg, trä- eller glashyllplan som placeras upptill, samt trähyllplan med dimbar LED-belysning, glasade sidor, glasdörrar samt ett glashyllplan som delar av höjden på mitten.