Press | Träben

Design Lars Pettersson & Morgan Rudberg

Fällbordet Press (2015) är resultatet av uppdraget att skapa ett fällbord helt i trä. Utmaningen var att bordet skulle vara lätt att bära, stabilt, hållbart och enkelt att fälla upp och ner. Efter många års utveckling kom formgivarna fram till en innovativ justerbar låsmekanism som gav bordet en exceptionell stabilitet och enkel fällbarhet.

Dessutom kan man sitta vid bordets kortsida, eftersom bordbenens sinnrika låsning inte kräver störande tvärstag. Handtag finns infräst dolt under bordsskivan så att bordet är enkelt att bära, och bordsskivans kantlist gör den extra stryktålig.

Bordsskivan finns med faner i ek, björk, ask, standardbetser på ask, vitpigmenterad ek eller ask. Skivan finns även i laminat (vit, svart, ek, björk, ask) och svart desktop. Skivan har skyddande kantlist i plast i färgerna vit eller svart, alternativet med kantlist i trä. Staplings- och klämskydd i filt, kommer i färg antracit som standard, finns även i ljusgrå och offwhite som tillval. Benen är i massivt trä i ek, björk, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask och försedda med filttassar.

Som tillval finns följande: Eluttag – två varianter. Anslutningskabel 5 meter, med jordad stickpropp och vidarekopplingskabel 3 meter, för seriekoppling mellan bord. Bordspanel i filt som hängs på krokar. Två hjul, ej låsbara vilket ger något ökad rörlighet mot golvet. Kopplingsbeslag för att fästa ihop flera bord. Ljudabsorberande skiva som monteras under bordsskivan, kan ej kombineras med eluttag. Som tillbehör finns en förvaringsvagn där handtaget i metall kan placeras på kortsidan eller på långsidan. Vagnen är försedd med låsbara hjul.

Press kan antingen användas som ett fällbord som enkelt kan fällas upp till ett stadigt bord eller som ett permanent träbord som enkelt och snabbt kan fällas ihop och stuvas undan. Möblera med Press i föreläsningssal, konferensrum, matsal, olika typer av konferenslokaler, skolor, hotell, kyrkor, etc.