Nordisk Möbelkonst hyllar KA72 med Oregon Pine

Publicerad  9/19/2022

I samband med att Karl Andersson & Söners klassiska skåpserie KA72 fyller 50 år och Nordisk Möbelkonst i Jönköping 10 år föddes en idé.

”Varför inte fira det med en hyllning till Göran Malmvall och till Karl Andersson & Söners historia. Tänk att tillverka KA72 i Oregon Pine med inspiration från panelerna och inredningen som Børge Mogensen ritade till KA i just detta vackra träslag".

Det blir en hommage, inte bara till Göran Malmvall, den yngste av Karl Anderssons söner, utan även till Görans samarbete med Børge Mogensen som han arbetade nära under tiden som øresundsserien utvecklades. Børge gillade Oregon Pine och har inrett både kontoret på Rosendalagatan i Huskvarna och utställningen i Stockholm.

Sara Wadskog på Karl Andersson & Söner kontaktades av Roger och Anders på Nordisk Möbelkonst och snart var utvecklingsarbetet i gång. Oregon Pine inhandlades hos en glatt överraskad träleverantör som genomsökte sitt lager och fick fram unikt material som räckte till nitton skåp.

Nu finns dessa nitton numrerade KA72 skåp till försäljning exklusivt hos Nordisk Möbelkonst i Jönköping i samband med deras 10 års jubileum. Den lilla möbelbutiken som på några år växt upp till en av de mest framgångsrika ambassadörerna för skandinavisk design i Sverige. Två dedikerade killar vars möbelintresse smittar av sig till sina besökare som inser storheten i vackra möbler och smakfull inredning.

Vill du teckna dig för ett skåp? Kontakta Nordisk Möbelkonst, Östra Storgatan 37 i Jönköping, 036-41 007, info@nordiskmobelkonst.se