Sander

Design Roger Persson

Film

Sander

Fåtöljen Sander (2021) för tankarna bakåt i tiden, till Karl Andersson & Söners historia. Under 1950-talet tillverkades Sportstugemöbler, Svensk Fur, som var inspirerade av de Tyska Bierstube. Sportstugemöblerna var robusta med mycket trä i fokus och furu som träslag. Med svepande rygg i faner och sin mjuka form är fåtöljen Sander en modern sportstugevariant med god sittkomfort och eget formuttryck.

Genom att montera en klädd ryggbricka höjs komforten ytterligare. Armstöden i massiv trä har bearbetats och slipats fram för att passa fåtöljens mjuka uttryck och funktion. Sander finns som fåtölj med klädd sits, klädd eller oklädd rygg och med eller utan armstöd. I två olika sitthöjder; 430 och 470 mm. Träslagen är ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Fåtöljens sits och rygg kan kläs i tyg, konstläder eller läder efter önskemål. Tyger generellt bör var något töjbara. Randiga och rutiga mönster bör undvikas. Tillval är avtagbar klädsel på sits med underklädsel av urinväv eller domestik. Vid val av tyg till avtagbar klädsel rekommenderas tvättbara stretchtyger.

Fåtöljen levereras monterad. Med hjälp av handverktyg är det enkelt att separera ryggskalet från benstativ och vid en eventuell omklädsel skruvas rygg och sits enkelt bort. Sander är en nätt fåtölj med träkänsla. Med två olika sitthöjder passar den såväl i hemmet som i det offentliga rummet.