Colo Chair

Design kaschkasch

Filmer

Colo Chair Colo Chair visar fällfunktion

Colo Chair (2022) har fått sitt namn från Köln (Cologne) där formgivarna har sitt säte. Historien bakom Colo Chair är att Karl Andersson & Söner efterfrågade en bekväm stol som är flexibel, med hög träkänsla, är innovativ, elegant, med och utan klädd sits och kopplingsbar. Resultatet blev den fällbara stolen Colo Chair.

En perfekt stol för flexibel sittning eller stationära möblemang såsom i lunchrum, café, restaurang, matrum eller konferensrum. Varför inte hemma som extra stol hängandes på väggen

Stativet är i massivt trä med formpressad sits och rygg i trä. Samtliga beslag är i rostfritt stål. Träslagen är ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Benen är försedd med filttassar. Som tillval finns klädd dyna i tyg eller läder, kopplingsbeslag och upphängningsbeslag djup 160 mm i massivträ lika utförande som stolen. Maxantal två stycken per upphängningsbeslag. Transportvagn med låsbara hjul och metallhandtag i svart finns för 12 stolar.

Stolens vikt är 3,4 kg med träsits och 4,3 kg med klädd dyna. I hopfällt läge är staplingsmåttet 72 mm. Med hjälp av handverktyg är det enkelt att separera alla delar av stolen.