Trayo

Design Anton Björsing

Brickbordet Trayo (2019) är utformad med fokus på funktion och användarvänlighet. Målet var ett litet bord som skulle vara enkelt att servera från, lyfta, rulla och ta med sig. Designen påminner om ett klassiskt brickbord men har fler funktioner och tillverkas i andra material. Metall i kontrast till varma runda träformer. Trayo finns i storlekarna (diam 400 H450 och diam 500 H520 mm).

Bordet kan ges sin speciella prägel genom att träringen, skivan och metallstativet kan kombineras på olika sätt. Träringarna är formpressade i ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. De runda skivorna finns i fanerad MDF i ek, ask, vit och svart laminat, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Metallstativet finns i mattkrom eller lackat i standardfärger. Som tillval finns dolda hjul som monteras i den nedersta brickan och handtag lindat i brunt eller svart läder från Tärnsjö. Bordet levereras monterat.

Trayo är byggt och designat för att kunna flyttas och användas som en bruksmöbel. Exempelvis kan det användas som sidobord vid soffan, som extra bord eller flyttas ut på altanen när vädret tillåter. Ta sedan med den lösa brickan och hämta tilltugget i köket när det behövs fyllas på.