Peel NEWS 2024!

Design Joel Karlsson

Filmer

Peel Peel bordsskiva uppfälld och nedfälld

Peel (2024) – det flexibla pelarfällbordet är lika tilltalande när det står uppfällt som nedfällt. Det var Joels grundidé. Han har alltid haft ett gott öga till Gustavianska fällbara pelarbord. När Joel fick uppdraget att utforma ett pelarbord som skulle vara flexibelt och dessutom vara fällbart, fick han äntligen chans att skapa ett funktionellt, hållbart och uppdaterat 2000-tals Gustavianskt fällbord.

Peel finns i höjderna 550, 730, 900 och 1050 mm. Skivan är kvadratisk i måttet 600x600 och rund diam 600 eller 700 mm. Standard är skiva i fanerad MDF av ek, ask, standardbetser, vitpigmenterad ek och ask. Laminat (vit, svart, ek, ask) och svart desktop. Skiva går även att få i massivträ mot tillägg. Pelare, som är försedd med stålkärna, och fot är i massiv trä och försedd med filt-tass.

Fällmekanismen, i återvunnen aluminium med plast handtag i färg svart, är monterad under bordsskivan. Man fäller enkelt bordskivan genom att dra ut ett lättåtkomligt handtag i mekanismen. Borden förvaras uppställda med nedfälld skiva och pelarfoten förs samman med varandra. För andra utförande efter förfrågan. Peel levereras monterat. Vid behov kan bordsskiva, fällmekanism och pelare enkelt demonteras med enkla handverktyg.

Peel är det perfekta pelarbordet att samlas kring för korta eller långa möten, äta eller dricka, både sittande eller ståendes. Det passar lika bra i permanenta miljöer som i lokaler som ofta behöver ändra skepnad. Peel är enkelt att fälla ihop, flytta och stuva undan. En ensam person kan enkelt hantera bordet eftersom det inte väger mer än 8–12 kg beroende på storlek.