Kamón Dinner

Design Moni Beuchel

I andra årskursen på Konstfack fick Moni Beuchel i uppgift att rita en möbel till en utvald möbeltillverkare. Efter moget övervägande designade hon en soffa som skulle passa Karl Andersson & Söner. Av en händelse fick vi se modellen och kontaktade den glatt överraskade Moni. Efter viss omarbetning blev resultatet Kamón Lounge (2001), fåtölj, soffa och Kamón Bänk i olika längder.

16 år senare har Kamón Dinner (2017) nu utvecklats.

Kamón Dinner är en soffa som har en mer upprätt sitthöjd och passar till bord i höjd 720-740 mm. Kamón Dinner finns som raka längder eller som inner-och ytterhörn och i måtten 1300, 1950 och 2600mm. Sits och ryggdynor är helt klädda i tyg eller läder. Stoppningen är av kallskum. Då sitsarna har en distans mellan sig är det lätt att hålla dem rena från smulor eftersom de faller ned på golvet. Om en skada uppstår i en dyna kan den enkelt monteras av och skickas för omklädsel. Ben är i massivt trä i ek, björk, ask, standardfärger, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Specialmått och andra utförande efter förfrågan.

Som tillval mellan soffor finns kopplingsbeslag eller rakt kopplingsbord eller ett kopplingsbart hörnbord. Välj även till armstöd, pop-up bord och elkontakt vilken placeras nära benen i framkant under sitsen. Kamón Dinner passar i personalutrymme, väntrum, lunchrum, hotell-, och personalmatsal, korridor, utställningshall, lobby, entré etc.