Front | Tavla

Design Lasse Pettersson & Lennart Notman

Front tavla (2007), används som skylt eller där du snabbt kan byta papper för olika meddelande, fotografier eller vill exponera en affisch. List och glas har tunnare dimensioner än övriga Front. Front tavla består av liggande och stående A4 och A3 som skruvas direkt på vägg. Alternativt är ett antal liggande och stående A4 som är monterat på en träpanel.

På ryggen finns ett grepp som gör det enkelt att snabbt byta papper. Affisch tavla för affischstorlek 700 × 500 respektive 1000 × 700mm. Panel och affischtavla hängs på vägg med metallist. List i massivt trä och rygg i MDF av faner i ek, björk, standardfärger, standardbetser på ek och vitpigmenterad ek. Ytbehandling klarlack. Härdat klarglas som standard. Mot tillägg finns plexiglas. Specialmått och andra utförande efter förfrågan.

Front presenterades år 2004 som ett enkelt rakt tidskriftsställ som skruvas i vägg. Under årens lopp har Front vuxit och blivit ett omfattande exponeringssystem bestående av tidskrifts-, magasin-, och tavellist, hylla, klädhängare, glaslåda för växter, dekorationer eller exponering, tavla för pappersark eller affisch, panel med olika funktioner som skrivtavla, anslagstavla, spegel, tidskrifts- och broschyrställ, förvaring för extra tidskrifter/broschyrer, monterskåp och fristående skärm. Fördelen med Front är att du kan möblera med samma produkt för olika användningsområde. Front möbleras i hotell, i väntrum, i arbets-, konferens- och lunchrum, skolor, museum, bibliotek, ambassader, hemma i kök, hall eller i sovrum.