Front | Panel

Design Lasse Pettersson & Lennart Notman

Front panel (2005), används som tidskrifts-, broschyrställ, spegel, anslagstavla, skrivtavla eller en kombination av dessa. Beklädnad av rygg finns att välja mellan raka eller vinklade lister, magnetisk whiteboard inklusive ett antal magneter, Bulletin Board 2204, klädd i tyg Europost från Gabriel och spegel. Standardmått är höjder 800, 1140, 1550 mm och bredder 250, 500, 1000 mm.

Specialmått och andra utförande efter förfrågan. Panelen hängs på vägg med metallist. Listerna i massivt trä och rygg i MDF av faner i ek, björk, standardfärger, standardbetser på ek och vitpigmenterad ek. Ytbehandling klarlack. Härdat klarglas i höjderna 32, 150 (=A5) or 230 (=A4) mm. Som tillägg finns plexiglas. Istället för glas till magnetisk whiteboard eller anslagstavla kan man välja 15 mm hög träavslut. Tillbehör: Avdelare i massiv trä som sätts på glaset för indelning i fack. Extra magneter till whiteboard.

Front presenterades år 2004 som ett enkelt rakt tidskriftsställ som skruvas i vägg. Under årens lopp har Front vuxit och blivit ett omfattande exponeringssystem bestående av tidskrifts-, magasin-, och tavellist, hylla, klädhängare, glaslåda för växter, dekorationer eller exponering, tavla för pappersark eller affisch, panel med olika funktioner som skrivtavla, anslagstavla, spegel, tidskrifts- och broschyrställ, förvaring för extra tidskrifter/broschyrer, monterskåp och fristående skärm. Fördelen med Front är att du kan möblera med samma produkt för olika användningsområde. Front möbleras i hotell, i väntrum, i arbets-, konferens- och lunchrum, skolor, museum, bibliotek, ambassader, hemma i kök, hall eller i sovrum.