Sander Lounge

Design Roger Persson

Film

Sander Lounge

Fåtöljen Sander Lounge (2021,2023) för tankarna bakåt i tiden, till Karl Andersson & Söners historia. Under 1950-talet tillverkades Sportstugemöbler, Svensk Fur, som var inspirerade av de Tyska Bierstube. Sportstugemöblerna var robusta med mycket trä i fokus och furu som träslag. Med svepande rygg i faner och sin mjuka form är Sander Lounge en modern sportstugevariant med god sittkomfort och eget formuttryck.

Genom att montera en klädd ryggbricka höjs komforten ytterligare. Armstöden i massiv trä har bearbetats och slipats fram för att passa fåtöljens mjuka uttryck och funktion.

Sander Lounge finns med klädd sits och oklädd eller klädd rygg och med eller utan armstöd. Underreden som finns att välja mellan är ben i massiv trä med filttass och fyrstjärnig kryssfot i metall i färg svart pulverlack och mattpolerad (ej höj-och sänkbara). Fåtöljen med kryssfot i metall är snurrbar och har återgång av sits. Kryssfot är försedd med filtass för hårda ytor eller plasttass för mjuka ytor. Var vänlig ange vid order vilken filtass som önskas.

Träslagen är ek, ask, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Fåtöljens sits och rygg kan kläs i tyg, konstläder eller läder efter önskemål. Tyger generellt bör var något töjbara. Randiga och rutiga mönster bör undvikas. Tillval är avtagbar klädsel på sits med underklädsel av urinväv eller domestik. Vid val av tyg till avtagbar klädsel rekommenderas tvättbara stretchtyger.

Fåtöljen levereras monterad. Med hjälp av handverktyg är det enkelt att separera ryggskalet från benstativ och vid en eventuell omklädsel skruvas rygg och sits enkelt bort. Sander Lounge är en nätt fåtölj med träkänsla och passar till soffbordet i hemmet eller i det offentliga rummet.