Lollipop

Design Malin Lundmark

Malins inspiration till Lollipop (2014, 2019) kommer från det klassiska kaffefatet där bordet blir fatet till koppen. Lollipop bildar en yta för det lilla fikat eller där man behöver små bord som är lätta att flytta. Den överdimensionerade ringen fungerar som handtag men bidrar också till bordets lekfulla karaktär. 2019 utvecklades serien med ytterligare familjemedlemmar med samma lekfulla karaktär: ett mindre soffbord, ett barbord samt planteringskärl i flera olika höjder.

Med en mer komplett serie kan du skapa en lounge och möblera med både låga bord, ståbord men även blanda upp rummet med växter som skapar liv. Alla delar baseras precis som tidigare på cirkeln/sfären som form.

Bordet finns i fyra höjder och tre storlekar på skivan. Foten är av gjuten betong eller lackad i standardfärger. Stativet finns i blank krom eller lackad i standardfärger, med eller utan ring. Bordsskivan i massiv ek, björk, ask, standardfärger, standardbetser på ask och vitpigmenterad ek eller ask. Som tillbehör finns krokar i blankkrom, som hängs under bordsskivan max tre stycken krokar per bordsskiva.

Skålen inkl. planteringskärl finns i fyra höjder och en storlek. Foten är av gjuten betong eller lackad i standardfärger. Pelare i blankkrom eller standardfärger. Planteringskärl är svart ABS plast.

Den gjutna betongfoten får bäst stabilitet på hårda golv som parkett, klinkers, betong, plastmatta eller liknande. Undvik att placera bordet på tjocka och mjuka mattor med lugg där Lollipop kan bli något instabilt. Bordet och skål levereras monterat.