Locus

Design Roger Persson

Film

Locus Pelarbord och bord

Att hitta ett pelarbord helt i trä tillhör inte vanligheterna framförallt när man ställer höga krav på stabilitet och tålighet i offentliga miljöer. Pelarbordet Locus (2017) och bordet Locus (2023) har skapats utifrån en formlek med liknande produkter i metall, där formgivaren har överfört dess formmässiga egenskaper till ett pelarbord tillverkat helt i trä.

Bordet är perfekt att kombinera i miljöer som kräver soff-, mat- och ståbord i samma stil.

Locus pelarbord (2017) finns i höjderna 550, 620, 730, 900 och 1100 mm, samt flera skivstorlekar i formerna rektangulär, kvadratisk, rund och oval. Bordsskivan av fanerad MDF respektive trälamell med faner i ek, björk och ask, standardfärger och standardbetser på ask samt vitpigmenterad ek eller ask. Skivan finns även i laminat (vit, svart, ek, björk, ask) och svart desktop. Specialmått och andra utförande efter förfrågan. Pelaren och fotkrysset, med en karaktäristisk klack nertill, är i massivt trä med ställskruvar. Som tillbehör till de rektangulära pelarborden finns olika kabelgenomföring.

Locus bord (2023) är perfekt till alla slags av möten såsom konferens, middag, arbete eller i andra sammanhang där man ska mötas. Bordet kan tillverkas upp till sju meter långt med sina träben strategiskt placerade för högsta stabilitet. Bordet finns i höjd 730 mm och i rektangulär form. Benen har T-fot med en karaktäristisk klack nertill och är i massivt trä med ställskruvar. Bordsskivan är av trälamell med faner i ek, björk och ask och standardbetser på ask samt vitpigmenterad ek eller ask. Skivan finns även i laminat (vit, svart, ek, björk, ask) och svart desktop. Specialmått och andra utförande efter förfrågan. Som tillbehör till de rektangulära borden finns olika kabelgenomföring där kabeln förs genom benen och ner till golvet. Vid behov kan bordsskiva och ben enkelt demonteras med enkla handverktyg.